donderdag, 20. december 2007 - 17:55

BSM Wapeningsstaal vestigt zich in Ter Apel

Ter Apel

BSM Wapeningsstaal verhuist vanaf 1 februari 2008 van de huidige locatie in Scheemda naar de voormalige spellenfabriek MB in Ter Apel. Het staalbedrijf gaat in Ter Apel enkele duizenden vierkante meters huren en is van plan om in de toekomst nog meer af te nemen.

BSM is gespecialiseerd in wapeningsstaalproducten van hoge kwaliteit. BSM staat voor Betonstaal Service Mensen en is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen BCS Buigcentrale Steenbergen en BSM Buigcentrale in Hoogeveen om met name de prefab-betonindustrie nog beter te kunnen bedienen.

Directeur René Mensen van BSM is blij met de aanstaande verhuizing:'In Ter Apel kunnen we straks als hoogwaardig staalbedrijf doorgroeien. Op onze huidige locatie waren we letterlijk en figuurlijk uit ons jasje gegroeid'.

Er werken momenteel ongeveer 35 mensen bij BSM en de verwachting is dat de werkgelegenheid zal groeien naar 50 werknemers. BSM is mede daardoor een interessante werkgever voor de gemeente Vlagtwedde. Het staalbedrijf heeft tevens aangegeven ook open te staan voor samenwerking met ‘Ons Werk’.

Wethouders Kuipers en Klap zijn uitermate tevreden met de komst van BSM Wapeningsstaal ! naar de gemeente Vlagtwedde. Wethouder Herman Kuipers van Economische Zaken: 'Het is een aanwinst voor onze gemeente om een hoogwaardig staalbedrijf als BSM binnen de grenzen te mogen verwelkomen. Dat is zowel goed voor de economie en werkgelegenheid van de gemeente als voor die van Ter Apel'

Wethouder Hendrik Klap van Sociale Zaken sluit zich hier enthousiast bij aan: 'Dit is heel erg mooi! En uiteraard zijn we op termijn graag bereid de mogelijkheden met René Mensen te bespreken om gemotiveerde vakmensen bij BSM aan werk te helpen'.
Provincie:
Tag(s):