maandag, 4. juni 2007 - 16:32

Bulgaarse mensenhandelaren actief op de Weaze

Leeuwarden

Het Prostitutieteam van politie Fryslân heeft vrijdagavond 1 juni drie Bulgaarse mensenhandelaren aangehouden in Leeuwarden. De drie worden ervan verdacht dat zij in Leeuwarden diverse Bulgaarse vrouwen in de prostitutie op de Weaze te werk hebben gesteld.

Het gaat om drie mannen van 35, 34 en 25 jaar. Eveneens zijn twee Bulgaarse vrouwen, van 24 en 25 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht hand- en spandiensten voor de drie mannelijke verdachten te hebben verricht.

De aanhouding werd verricht door de aanhoudingseenheid van de Friese politie. Onder leiding van een rechter-commissaris werden op twee plaatsen in Leeuwarden doorzoekingen verricht. Hierbij werd onder andere de administratie inbeslaggenomen. Het team zal de komende dagen met de mogelijke slachtoffers in gesprek gaan. Ook na deze aanhoudingen zal het prostitutieteam de vinger aan de pols houden wat betreft Bulgaarse prostituees en pooiers. De politie werkt met twaalf rechercheurs aan deze zaak en sluit meerdere aanhoudingen de komende dagen niet uit.

Achtergrond
Het Prostitutieteam van politie Fryslân houdt sinds 1 januari van dit jaar de Bulgaarse mensenhandel extra in de gaten. Sinds die datum is Bulgarije toegetreden tot de Europese Unie. Er werd door het Prostitutieteam een toename geconstateerd vanaf 1 junuari 2007 van Bulgaarse prostituees en pooiers. Daarom was de politie sinds begin van dit jaar extra alert om de werksituaties van de prostituees te volgen.
Provincie:
Tag(s):