maandag, 8. januari 2007 - 11:11

Burgemeester Brok schenkt basisscholen exemplaar theesurrogaat

Sneek

Alle basisscholen in Sneek krijgen van burgemeester drs. Arno Brok een exemplaar van het boek Theesurrogaat voor Sneek.

In dit in 2006 verschenen boek beschrijft mevrouw Jantje Bazuin de geschiedenis van joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Sneek terechtkwamen.

De burgemeester vindt het belangrijk dat de Sneker schoolkinderen van nu weten hoe het joodse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Sneek verging. Hij schrijft in een begeleidende brief dat mevrouw Bazuin dit zo aansprekend beschrijft dat de huidige generatie kinderen zich hierdoor gemakkelijk een voorstelling kan maken van de situatie waarin hun joodse leeftijdsgenootjes tijdens de oorlog verkeerden en welke invloed dat gehad heeft op hun verdere levens.

De burgemeester hoopt dat het boek en de verhalen van joodse kinderen voor de scholen aanleiding zijn om in het kader van de dodenherdenking op 4 mei en de Nationale Bevrijdingsdag op 5 mei rond dit thema lessen en activiteiten te organiseren. Hij is erg benieuwd naar resultaten en reacties en is desgewenst graag bereid hieraan een bijdrage te leveren door bijvoorbeeld in de Nationale Voorleesweken, die voor 30 januari t/m 10 februari 2007 gepland staan, naar een paar scholen te komen.
Provincie:
Tag(s):