vrijdag, 27. april 2007 - 10:53

Burgemeester Heerenveen kondigt noodverordening af bij voetbalduel

Heerenveen

Burgemeester Peter de Jonge van Heerenveen heeft vanochtend een noodverordening afgekondigd met het oog op de voetbalwedstrijd sc Heerenveen - Feyenoord van komende zondag. De verordening geldt van zaterdag 28 april 12.00 uur tot en met zondag 29 april 24.00 uur.

De komende wedstrijd is aangemerkt als een wedstrijd met een hoog risico. De noodverordening is bedoeld om de politie aanvullende mogelijkheden te geven om eventuele problemen rond de wedstrijd te voorkomen, dan wel op te lossen. In de Algemeen Plaatselijke Verordening van de gemeente staan al enkele punten genoemd die betrekking hebben op eventuele overlast bij voetbalwedstrijden. Op grond van de noodverordening krijgt de politie meer mogelijkheden om de openbare orde en veiligheid te bewaken.

Het vermoeden bestaat dat een deel van de supporters van Feyenoord zaterdag al in Heerenveen zal arriveren. De verordening treedt daarom in werking op zaterdag 28 april 2007 om 12.00 uur en geldt tot en met zondag 29 april 2007 24.00 uur. Mensen die de openbare orde of veiligheid verstoren of bedreigen kunnen tijdelijk worden aangehouden of buiten de gemeentegrenzen worden gezet.

Een noodverordening wordt afgekondigd door de burgemeester wanneer het vermoeden bestaat dat een situatie een verhoogd risico oplevert voor de openbare orde en veiligheid. De burgemeester neemt een dergelijk besluit in overleg met politie en justitie. De gemeenteraad krijgt de verordening voor bekrachtiging voorgelegd.
Provincie:
Tag(s):