maandag, 16. april 2007 - 19:06

Burgemeester Helmond verontwaardigd

Helmond

De burgemeester van Helmond is op zijn zachts gezegd ‘niet blij’ met de reactie van zijn burgers op de sirene tijdens de brand in een metaalverwerkingsbedrijf. Het alarm werd massaal genegeerd en volgens een zegsman van de gemeente is het een geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Op de vraag of de burgmeester boos is op zijn burgers, laat de woordvoerder weten dat hij eerder bezorgd is. ‘De gemeente Helmond wil in kaart gaan brengen waarom mensen niet gereageerd hebben op de sirene. Een aantal problemen hebben we al gehoord. Zo konden sommige de regionale zender niet vinden. Ook hebben wij het idee dat dit niet alleen een probleem is van de gemeente Helmond, maar dat dit landelijk het geval is’, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Met de uitkomst van het onderzoek zal de gemeente Helmond bekijken of de informatie voorziening over het handelen bij een calamiteit voldoende is geweest. Wanneer dit niet het geval is, zal men dit alsnog doen.

Of er een hartig woordje gesproken gaat worden met de voetbalclubs, die ondanks de sirene, hun wedstrijden door liet gaan, zegt de woordvoerder: ‘De situatie op de voetbalvelden was nogal verwarrend. Op het moment dat men van de lokale overheid wilde ingrijpen, kreeg men al weer een sein veilig voor dat gebied en kon men gewoon door voetballen’.
Provincie:
Tag(s):