donderdag, 25. januari 2007 - 15:40

Burgemeester leest voor tijdens voorleesontbijt

Leek

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt op 30 januari a.s. leest burgemeester Hoekstra voor op de christelijke basisschool De Regenboog in Tolbert. De burgemeester leest voor in groep 8. Welk verhaal het wordt is voor de leerlingen nog een verrassing. Het Nationaal Voorleesontbijt maakt onderdeel uit van de Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Voorlezen. Doel van deze campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Ieder jaar lezen bekende Nederlanders voor op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken in het land. Daarnaast zijn tientallen andere lokale bekendheden te gast als voorlezer. De twaalfdaagse campagne vindt plaats van dinsdag 30 januari t/m zaterdag 10 februari. De campagne wordt dit jaar voor de 4e keer georganiseerd.

De Regenboog heeft voor alle klassen een gast-voorlezer uitgenodigd. Naast burgemeester Hoekstra lezen onder ander voor een moeder uit Argentinië, een oma van een leerling, een moeder met als beroep politieagente en de directeur van De Regenboog.

Het is niet toevallig dat de burgemeester in groep 8 gaat voorlezen. Groep 8 wil graag kennismaken met de burgemeester en ziet het als een mooie voorbereiding op het bezoek aan het gemeentehuis dat later dit jaar plaatsvindt.
Provincie:
Tag(s):