vrijdag, 2. februari 2007 - 19:04

Burgemeester Som reikt Draaginsigne uit

Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft vrijdagmiddag het Draaginsigne Gewonden uitgereikt aan John Pronk. In 1992 en 1996 werd Pronk uitgezonden naar voormalig Joegoslavië/Bosnië voor een VN vredesoperatie. In 1994 werd hij uitgezonden naar Rwanda. Als gevolg van zijn militaire oorlogservaringen is hij psychisch gewond geraakt.

Burgemeester Som vindt het toekennen van het Draaginsigne Gewonden een eervol gebaar. “Voor hen, die het insigne toegekend krijgen, is het een belangrijke vorm van erkenning voor datgene wat zij gedaan hebben en waardoor zij, in welke vorm dan ook, gewond zijn geraakt�, aldus de burgemeester.

Het Draaginsigne Gewonden wordt toegekend aan militairen die onder oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties een lichamelijke verwonding en / of psychisch letsel hebben opgelopen. Het insigne is bedoeld om respect en dank te betonen aan alle veteranen die lijden of geleden hebben onder lichamelijke en of psychische gevolgen van hun plichtsvervulling onder oorlogs- of daarmee vergelijkende omstandigheden.
Provincie:
Tag(s):