vrijdag, 28. december 2007 - 16:29

Burgemeester wil chillen met Bildtse jeugd

Burgemeester Van der Werff van de gemeente het Bildt heeft 50 jongeren uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie op 7 januari. De burgemeester wil graag in gesprek raken met de jeugd. Komend jaar gaat de gemeente integraal jeugdbeleid formuleren. Dat betekent samenwerken en praten met jongeren zelf en met bij de jeugd betrokken instanties en organisaties. Van der Werff heeft de jongeren in een brief gevraagd wat de hen bezighoudt en wat zij graag veranderd zouden willen zien.

Onderdeel van het nieuwe jeugdbeleid is een videoproject. Bildtse jongeren gaan een videofilm maken over wat hen in de gemeente bezig houdt. Dit project wordt voor de zomervakantie gerealiseerd. De gemeente werkt samen met Partoer, Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling in de provincie Fryslân en met het voortgezet onderwijs in St.-Annaparochie. De jongeren zullen hun eigen film in de zomer presenteren aan de gemeenteraad en andere belangstellenden en betrokkenen. Daarna kan de raad het jeugdbeleid verder invullen. De gemeente het Bildt wil o.a. op deze manier jongeren laten deelnemen aan de totstandkoming van jeugdbeleid. De jongeren zijn via de Bildtse scholen voor voortgezet onderwijs uitgenodigd.

Om het belang van jongeren te benadrukken zijn met name jongeren en ook professionals uit de jeugdsector op deze receptie uitgenodigd. De jongeren kunnen kennismaken met Bildtse bestuurders en andere Bildtse bobo's. De nieuwjaarsreceptie is van 17.00 uur tot 19.00 in Ons Huis in St.-Annaparochie. Het jeugdhonk, gevestigd in hetzelfde gebouw, is die avond ook geopend, zodat de jongeren zich desgewenst kunnen terugtrekken.
Provincie:
Tag(s):