vrijdag, 20. april 2007 - 13:25

Burgerinitiatief familie Pfaff afgewezen

Eindhoven

Het dagelijks bestuur van de gemeenteraad heeft het burgerinitiatief van de familie Pfaff moeten afwijzen. Het voldoet niet aan de gestelde eisen omdat er sprake is van een privé-belang.

Via het burgerinitiatief wilde de familie Pfaff ondersteund door tenminste 250 Eindhovenaren van 16 jaar of ouder, twee zaken aan de gemeenteraad voor leggen.

- Waarom biedt de gemeente Eindhoven de drie families Pfaff, die voorheen een standplaats hadden te Eindhoven aan de Quinten Matsijslaan 29, geen standplaats of andere passende huisvesting aan?
- Waarom heeft de gemeente Eindhoven niet voldoende standplaatsen voor woonwagens en waarom is er al jaren geen doorstroming op de woonwagenwachtlijsten?

Volgens de verordening op het burgerinitiatief kan geen burgerinitiatief worden ingediend over zaken die een privé-belang dienen. Uiteraard kunnen de indieners bezwaar aantekenen tegen deze beslissing.

Een burgerinitiatief is een verzoek van een groep inwoners aan de gemeenteraad om een idee dat deze groep heeft te bespreken in de gemeenteraad. Als het verzoek voldoet aan de eisen die daaraan gesteld worden, bespreekt de gemeenteraad het altijd. De eisen en regels met betrekking tot het burgerinitiatief staan in de rubriek bestuur.
Provincie:
Tag(s):