maandag, 26. maart 2007 - 9:38

Buschauffeuse schept vier voetgangers

‘s-Hertogenbosch

Op de Markt heeft zaterdagmiddag een aanrijding tussen een lijnbus en een geparkeerde vrachtwagen plaatsgevonden. Vier voetgangers, die geschampt werden door de bus, raakten gewond. Van een Tilburgs gezin raakte vader, moeder en hun 7-jarige dochter gewond. Hun 4-jarige zoontje bleef ongedeerd. Ook een 28-jarige vrouw uit Dordrecht raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde midden in het centrum waar veel winkelend publiek liep. De buschauffeuse wilde het Marktstraatje inrijden richting Burgemeester Loefplein en raakte bij het (vermoedelijk te ruim) nemen van de bocht een aan de linkerzijde van de weg geparkeerde vrachtwagen. De vier voetgangers werden geschampt door de bus. Ze zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, waarna ze weer naar huis mochten.

Essent kwam ter plaatse omdat bij de aanrijding een elektriciteitskast beschadigd raakte. De trekhaak van de vrachtwagen had deze doorboord. Essent haalde de stroom van de kast af en maakte een bypass zodat de winkels en horeca aan de Markt niet zonder stroom zouden zitten. De vrachtwagen kon daarna veilig losgekoppeld worden van de elektriciteitskast. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):