donderdag, 6. december 2007 - 19:47

Buslijn 103 vanuit Zeewolde opgeknipt

Zeewolde

Buslijn 103 tussen Zeewolde en Amersfoort zal vanaf 9 december opgeknipt worden. Het deel Zeewolde – Nijkerk wordt gereden door Connexxion onder lijnnummer 142. Het deel tussen Nijkerk en Amersfoort wordt gereden door Veolia en blijft 103, zo maakt busvervoerder Connexion bekend.

Deze aanpassing heeft voor veel reizigers het voordeel dat de dienstregeling betrouwbaar wordt en vertraging sterk verminderen. Voor leerlingen van Guido de Bres komt er zowel in de morgen als in de middag een extra rit. Voor enkele reizigers die van de doorgaande verbinding gebruik maken ontstaat er een overstap in Nijkerk wat 10 minuten extra reistijd oplevert.

Lijn 142 (de oude lijn 103) rijdt niet verder dan Nijkerk. Door de toegenomen verkeersdrukte rondom Amersfoort, had met name het deel van lijn 103 in Flevoland last van vertraging en kwam de betrouwbaarheid van de dienstregeling onder druk te staan. Bovendien maken de meeste reizigers gebruik van het traject Zeewolde- Nijkerk en vice versa, en reizen er slechts enkele reizigers het hele traject naar Amersfoort. De doorgaande reizigers hebben enkele jaren profijt gehad van de extra service die Connexxion en Veolia hebben geboden om door te rijden van Nijkerk naar Amersfoort.

Het traject is door de toegenomen verkeersdrukte te lang geworden.

Voor de relatief kleine groep reizigers die door willen reizen naar Amersfoort, is er een overstap in Nijkerk mogelijk op lijn 101 en 103 van Veolia. Deze overstap kost ca. 10 minuten extra reistijd, en binnen deze 10 minuten wordt de overstap vrijwel zeker gehaald. Bovendien kunnen reizigers gebruik maken van de trein van Nijkerk naar Amersfoort.

Het knippen van lijn 103 in Nijkerk past in de visie van de Provincie Gelderland en Veolia. Zo lopen minder reizigers vertraging op en worden aansluitingen in Amersfoort beter gewaarborgd. Connexxion is het daar mee eens. De grootste groep scholieren reist naar het Guido de Bres in Amersfoort. Met de directie van deze school is afgesproken dat er twee extra ritten komen. In afstemming met de lestijden, één in de ochtend om 08.30 uur en één in de middag om 15.15 uur. Alleen leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk lopen mogelijk vertraging op door de extra overstap. Voor de grootste groep reizigers heeft de knip in de oude lijn 103 gunstige gevolgen; zij zullen met lijn 142 minder last van vertragingen hebben. Voor de grootste groep gedupeerden, de leerlingen van het Guido de Bres, is er een oplossing door de extra ritten op lijn 625.
Provincie:
Tag(s):