zaterdag, 3. maart 2007 - 15:58

Buurtauto verovert provincie Utrecht

Utrecht

De provincie Utrecht is van start gegaan met de promotie van buurtauto’s. Te beginnen in Bunschoten, waar op 1 maart de eerste poolauto ging rijden. Gedeputeerde Ger Mik en wethouder Arend Pruis, de projectleider Buurtauto Jan Theunissen en één van de gebruikers van de buurtauto maakten tijdens deze feestelijke gelegenheid een rondje door de wijk. De auto is geplaatst door Wheels4All. De buurtauto wordt met een aanjaagpremie van 30.000 euro door de provincie Utrecht mogelijk gemaakt.

De buurtauto is vanwege het gezamenlijke gebruik goed voor het verkeer en het milieu. Reden voor de provincie Utrecht om dit initiatief te ondersteunen. De buurtauto’s zijn 24 uur per dag beschikbaar. U moet dan lid worden van Wheels4All. Met Wheels4all kunt u fors op uw autokosten besparen. De buurtauto is voordelig als tweede auto.

Maar ook voor mensen die minder dan 10 duizend kilometer per jaar rijden of behoefte hebben aan verschillende typen auto's. De buurtauto wordt betaald per uur en per kilometer. Er zijn meerdere abonnementen. Bij het meest gebruikte abonnement betaalt u twee euro per uur, met een maximum van 10 uur per dag. Daarnaast betaalt u vanaf 18 cent per kilometer, inclusief brandstof en verzekeringen. Dit bedrag is hoger voor grotere auto’s. De komende maanden gaat de buurtauto ook in de Utrechtse gemeenten Wijk bij Duurstede, Rhenen, Renswoude en Veenendaal rijden.
Provincie:
Tag(s):