vrijdag, 30. maart 2007 - 9:51

Café 't Tijgertje blijft een jaar dicht

Utrecht

Burgemeester Brouwer heeft besloten dat Café 't Tijgertje op de Predikherenstraat voor een jaar gesloten blijft. Ook de vergunningen van de exploitant om een horecabedrijf te mogen runnen zijn ingetrokken. Met deze maatregelen wil de burgemeester definitief een eind maken aan het gebruik van en de handel in drugs in en vanuit het café.

De burgemeester heeft deze maatregelen genomen omdat haar gebleken is dat in het café (hard)drugs werden gebruikt en dat vanuit het café drugs werden gekocht en verkocht. Het ernstige vermoeden bestaat dat deze handel al geruime tijd heeft plaatsgevonden.

Tijdens een politie-inval in de nacht van 23 maart op 24 maart 2007 werden in het café 9 wikkels (zogeheten 'ponypacks') cocaïne aangetroffen. Ook werden er 6 lege (gebruikte) wikkels gevonden, die sporen van cocaïne bevatten. Met behulp van cameratoezicht is geconstateerd dat er vanuit het café werd gehandeld in harddrugs. 't Tijgertje stond bij kopers van en handelaren in verdovende middelen bekend als een verkooppunt.

Het is de bedoeling dat met sluiting voor publiek voor één jaar de gang naar het café en de bekendheid van het pand in kringen van handelaren en gebruikers definitief doorbroken wordt. Sluiting van het café is ook belangrijk voor het terugdringen van de overlast in de buurt. Het vraagt van buurtbewoners, gemeente en politie namelijk veel inzet om de buurt leefbaar te houden.
Provincie:
Tag(s):