vrijdag, 9. februari 2007 - 11:11

CAS wijst beroep Feyenoord af

Het Internationale Hof voor Sportarbitrage (CAS) heeft het beroep van Feyenoord tegen uitsluiting van Europees voetbal afgewezen. De duels tegen Tottenham Hotspur zijn daarmee definitief van de baan.

De ploeg van trainer Erwin Koeman greep de laatste strohalm bij het CAS aan om de Europese schorsing voor dit seizoen aan te vechten, maar dit bracht geen soelaas. "We zullen ons er bij de beslissing neer moeten leggen, maar het blijft wrang dat onze club en echte supporters de dupe worden van het wangedrag van mensen waar wij niets mee te maken willen hebben", aldus financieel directeur Onno Jacobs van Feyenoord.

Feyenoord werd in een eerder stadium door de tuchtcommissie van de UEFA voor de rest van het seizoen uitgesloten van Europees voetbal. De straf van de Europese voetbalbond volgde naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd AS Nancy - Feyenoord. In eerste instantie kwam de stadionclub er met een lichte straf vanaf, maar na het beroep van de aanklager van de UEFA, kreeg de club alsnog een zwaardere straf. Feyenoord besloot tegen de uitspraak in beroep te gaan bij het CAS, maar zonder resultaat. "We hebben steeds benadrukt dat wij als club machteloos stonden in deze zaak, omdat de personen die zich misdragen hebben buiten ons om aan kaarten voor de wedstrijd zijn gekomen. Daarom voelt het alsof Feyenoord onrecht is aangedaan. Dit is een hele zware straf."

"We kunnen nu niets meer doen dan ervoor te zorgen dat Feyenoord weer een goede naam krijgt in Europa", vervolgt Jacobs. "We hopen dat alle supporters van het belang daarvan doordrongen zijn en dat ze in de stadions hun verantwoordelijkheid zullen nemen. Deze club mag nóóit meer de dupe worden van het wangedrag van individuen."

Naast de handhaving van de schorsing legde het CAS Feyenoord bovendien een boete op van 100.000 Zwitserse francs (62.000 euro). Tottenham Hotspur. de tegenstander van de Rotterdamse ploeg in de derde ronde van de UEFA Cup, gaat nu automatisch verder.
Categorie:
Tag(s):