dinsdag, 1. mei 2007 - 22:47

'Catman' vliegt rondjes in Uithoorn

Uithoorn

Dat steeds meer Nederlandse jongeren op straat rondhangen is niet helemaal correct, je ziet ze namelijk ook steeds vaker rondvliegen!. Tricking is de ‘nieuwe’ sport waarbij een abonnement op een sportschool niet meer nodig is om je zelf in topvorm te houden.

De sport begint, vooral onder jongeren, razend populair te worden en je ziet ze letterlijk ook steeds vaker voorbijvliegen. De sport is eigenlijk al heel oud en komt voort uit de vechtsportwereld. Bruce Lee was wellicht het voorbeeld van de kunsten die vandaag de dag worden uitgevoerd. De meeste kunsten zijn gebaseerd op verscheidene Martial Arts bewegingen die je in spannende films op tv vaak voorbij ziet komen.

De meeste tricks die nu worden uitgevoerd zijn voor veel lezers niet te ontcijferen laat staan mocht u het wel begrijpen uit te voeren. Toch noemen wij er een paar varianten: de 360 Crescent of de 540. Of wat dacht u van de 720 triple de sideswipes en andere gekke kicks zoals de 1080, de Kim Do Gyro of de Hyper cheat 900.

De 16-jarige Jordi Arendze uit Uithoorn weet in ieder geval wel raad met de cijfers. Een toevallige voorbijrijdende fotograaf van Blik op Nieuws keek zijn ogen uit toen Jordi als een wild dier de boom opliep en achterover als een kat weer op zijn “pootjes� terecht kwam.
Provincie:
Tag(s):