vrijdag, 23. november 2007 - 9:37

Celstraf voor nepfotograaf

Amersfoort

Een 50-jarige man uit Amersfoort heeft een gevangenisstraf van tien maanden - waarvan vijf voorwaardelijk - opgelegd gekregen. De man verspreidde in Amersfoort flyers waarin hij meisjes van 9 tot 13 opriep om mee te werken aan foto- en videoreportages. Hij deed zich daarbij voor als een student fotografie.

De verdachte heeft naar het oordeel van de rechtbank gepoogd jonge meisjes te bewegen tot het plegen of het dulden van ontuchtige handelingen. Bij de politie heeft verdachte verklaard dat hij van de modellen eerst gewone foto’s wilde maken, gekleed, en daarna naakt. Zijn einddoel was een poepvideo te maken. Tot een ontmoeting met meisjes is het nooit gekomen.

De opgelegde straf is lager dan de eis van de officier van justitie, die anderhalf jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, had geëist. De rechtbank hield er rekening mee dat de verdachte het delict niet heeft kunnen voltooien. Daarnaast hield de rechtbank in sterke mate rekening met het feit dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is.
Provincie:
Tag(s):