woensdag, 18. april 2007 - 14:03

Centrum Heythuysen krijgt 'blauwe zone'

Heythuysen

De gemeente Leudal stelt met ingang van 25 april in het centrum van Heythuysen een zogenaamde “blauwe zone� in. In de ‘blauwe zone’ mag nog maar maximaal 2 uur worden geparkeerd. Het gebied is aangegeven met borden en blauwe strepen, zo meldt de gemeente. Met deze nieuwe zone wil de gemeente het kort parkeren stimuleren, zodat de winkels in het centrum beter bereikbaar zijn. Om in de blauwe vakken te kunnen parkeren, is een parkeerschijf nodig. De parkeerschijven zijn vanaf volgende week gratis verkrijgbaar bij de ondernemers in het centrum van Heythuysen en het gemeentehuis.

Lang parkeren in het centrum blijft ook nog mogelijk. Op de parkeerterreinen achter het gemeentehuis en op de Sint Antoniusstraat en gedeeltes van de terreinen van Eduard van Wegbergplein en achter de Aldi mag langer dan 2 uur worden geparkeerd.

De gemeente Leudal zal regelmatig controles uitvoeren in de ‘blauwe zone’. De komende periode zullen foutparkeerders worden gewaarschuwd en worden gewezen op het goede gebruik van de blauwe zone. Na verloop van tijd zal foutparkeren worden beboet., aldus de gemeente
Provincie:
Tag(s):