donderdag, 8. november 2007 - 20:55

Cheque voor OGZ project Scheper Ziekenhuis

Emmen

Donderdag is er een cheque uitgereikt aan de kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Het geld is opgehaald tijdens een veiling en komt ten goede aan het project Ontwikkelings Gerichte Zorg (OGZ ) dat zich richt op te vroeg geboren kinderen.

Twee stellen uit Ter Apel leek het een goed idee om een feest te geven en dit eens op een bijzondere manier aan te pakken. Tijdens het feest werd er een veiling gehouden. Op deze veiling werden zelfgemaakte voorwerpen en etenswaren verkocht waarbij duizend euro werd opgehaald voor het OGZ project.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat handelingen en omgevingsfactoren op de neonatologie afdeling (waar te vroeg geboren kinderen liggen) van invloed kunnen zijn op de ontwikkelings uitkomsten. De omgeving van de neonatologie afdeling is er één waarin het kind wordt blootgesteld aan veel en verkeerde prikkels, zoals licht en geluid.

Omdat het te vroeg geboren kind nog niet in staat is om de verschillende prikkels te verwerken, kan hij overgestimuleerd worden. Dit kan nadelige effecten hebben op zijn normale ontwikkeling. Het doel van het project is om het teveel aan stress vanuit de omgeving terug te brengen en de relatie tussen ouder en kind te bevorderen. Door toepassing van deze zorg kan de ontwikkeling van het kind optimaal ondersteund en bevorderd worden.
Provincie:
Tag(s):