woensdag, 6. juni 2007 - 20:10

CIMIC Centre of Excellence naar Enschede

Enschede

Het internationale Cimic Centre of Excellence (CCOE) wordt definitief gevestigd op de voormalige vliegbasis Twenthe. De CCEO is een kennis- en opleidingsinstituut voor civiel-militaire samenwerking tijdens militaire operaties. Dit heeft Defensie woensdag laten weten.

De CCOE verhuist van Budel naar Enschede. Vorig jaar maakte Van der Knaap dit voornemen al bekend tijdens de opening van het Defensie HRM Dienstencentrum, dat net als de vliegbasis ook in Enschede is gevestigd.

Nu de internationale partners van het CCOE hebben ingestemd, is het besluit definitief. Naast Nederland zijn Duitsland, Denemarken en Polen partner van het CCOE. In 2008 gaat ook Letland vrijwel zeker deelnemen.

Het HRM Dienstencentrum zal op termijn circa zeshonderd arbeidsplaatsen opleveren. De CCOE heeft een vaste staf van ongeveer zestig medewerkers, dit zal oplopen naar tachtig. Daarnaast is er een permanente groep van minimaal 60 en maximaal 100 militaire cursisten.

In 2007 nemen de eerste kwartiermakers hun intrekking op de voormalige vliegbasis. In de loop van 2008 en 2009 volgt de rest van het personeel.
Provincie:
Tag(s):