dinsdag, 10. april 2007 - 15:36

Circuswereld geeft persconferentie dierenwelzijn

Breda

De wildste verhalen gaan erover rond. Maar hoe je dieren nu echt dresseert laat de Nederlandse circuswereld op woensdag 11 april zien tijdens een persconferentie. Daarbij zal worden aangetoond dat dierenwelzijn in het circus met een hoofdletter wordt geschreven. De circuswereld is alle onterechte kritiek zat en komt nu met een weerwoord.
Daarbij wordt stelling genomen tegen de recente campagne van Dierenactivisten tegen circussen met dieren. Deze persconferentie is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO), i.s.m. het Breed Overleg Circusdieren (BOC) en de European Circus Association (ECA).

Dieren in het circus worden perfect verzorgd, lijden niet onder hun circusbestaan en worden met de grootst mogelijke zorg omringd. Dat laat de Nederlandse circuswereld woensdag 11 april zien in het tentencomplex van Circus Herman Renz.

Bovendien hebben alle dieren een intensieve band met hun verzorgers en komt een dierennummer tot stand op basis van wederzijds vertrouwen en respect. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd omdat de laatste maanden uitgebreid campagne gevoerd is tegen het klassieke circus. Ook in de politiek gaan stemmen op om dieren in het circus te verbieden. Op basis van verkeerde argumenten, want met de dieren in het Nederlandse circus is niets mis. Dat zal woensdag worden aangetoond.

Het verbieden van circusdieren levert op geen enkele wijze een bijdrage aan hun welzijn. Regelgeving doet dat wel en dat is dan ook waar de circuswereld zich voor inzet. Liefst op Europees niveau. Verbieden is geen oplossing en bovendien onnodig.
Provincie:
Tag(s):