dinsdag, 12. juni 2007 - 13:05

Citaverde College wint pechprijs bij “Snel naar de bel�

Heerlen

Afgelopen zaterdag hebben de leerlingen van het Citaverde College in Kapelle Wemeldinge (Zeeland) de pechprijs gewonnen bij het onderdeel “Snel naar de bel� van het bekende televisieprogramma Te land, ter zee en in de lucht.

Bij aankomst in Wemeldinge stond al op borden aangegeven “deelnemers TLTZ�. We mochten de voertuigen dichtbij het evenement uitladen en moesten ons voor 08.00u inschrijven bij de deelnemersproducenten. In totaal waren er 35 deelnemers. Het Citaverde dreamteam kreeg startnummer 12 en de Citaverde speedies kregen startnummer 13, het ongeluksgetal.

Puck Hulstaert en Johan Vlemmix kwamen de voertuigen al snel technisch keuren en er hoefde gelukkig niks te worden aangepast, we hadden ons prima aan de strenge eisen gehouden.

Rond 12.30u begonnen de opnames en eenmaal lopend richting podium kregen de teams al gauw in de gaten dat het toch wel anders was dan thuis voor de buis. Elke seconde leek wel een uur te duren en de helling was wel degelijk steiler dan verwacht. Er werden helmen en zwemvesten uitgedeeld.

Na het startschot van de scheidsrechter Dick Jol ging de prachtig met bloemen versierde wagen van het Citaverde Dreamteam de helling naar beneden. Het voertuig werd bestuurd door Fleur Wipperfürth. Timo Wijnen en Sayen van Dommelen waren de andere inzittenden die de remmen moesten bedienen. Helaas zijn ze letterlijk en figuurlijk langs de prijzen gedoken en werden al gauw door leden van de duikbrigade in de reddingsboot gehesen. Jammer, want ze gingen voor de originaliteitprijs. Deze kon je echter alleen behalen als je de bel wist te luiden.

Het voertuig van de Citaverde Speedies gooide echter alle remmen los en het zag er naar uit dat ze de beste tijd gingen neerzetten. Mitchel Moonen hield de kar prima op de baan en Stan Opheij wist het voertuig op het juiste moment te stoppen. Jordy Einerhand deed de eerste poging en raakte het touw van de bel zonder hem te luiden. Vervolgens hing Mitchel Moonen aan het touw van de bel, maar zelfs dit had geen effect. Als laatste deed Stan Opheij een poging om naar de bel te springen, maar doordat er niemand meer in het voertuig zat was een goede sprong onmogelijk.

Dit leverde hen de pechprijs op die later door Ron Boszhard op het podium met een flinke bos bloemen werd uitgereikt.

De voertuigen zijn na afloop door een grote hijskraan uit het water getakeld om mee huiswaarts te keren. Ze zullen deze week tentoongesteld worden op het schoolplein van het Citaverde College. Volgend jaar zullen ze wederom hun best doen, maar dan voor een nog sneller en origineler voertuig!
Provincie:
Tag(s):