maandag, 14. mei 2007 - 12:06

CNV geeft Akzo laatste waarschuwing

Delfzijl

CNV Chemie en energie heeft namens de leden brieven gestuurd naar de directies van Akzo Nobel en Organon BioScienses (OBS) gestuurd met een laatste waarschuwing om acties te voorkomen. De afgelopen weken heeft de bond de leden geraadpleegd over het door de directie op tafel gelegde eindbod, wat inmiddels unaniem is afgewezen. Daarom heeft de bond een dringende oproep gedaan aan de directie van Akzo om het eindbod vóór hemelvaart in te trekken.

Loosman, van CNV Chemie en energie: 'Het eindbod is heel teleurstellend, omdat we eigenlijk gewoon niet hebben kunnen onderhandelen. Aanvankelijk reageerde Akzo Nobel heel positief op onze sociaal innovatieve voorstellen. We willen graag een brede agenda, met afspraken over onder meer arbeid en zorg, medezeggenschap, scholing en stageplaatsen. Maar met het eindbod zet Akzo Nobel daar grotendeels een streep doorheen, omdat het nu volgens de in het eindbod gedicteerde agenda moet.'

De CNV-onderhandelaar ziet de leden van Akzo Nobel en Organon BioScienses (OBS) unaniem het eindbod afwijzen. 'Op materieel gebied doet Akzo dit niet goed. Verder biedt de directie zijn 11.500 werknemers in het eindbod een tweejarige cao met een loonsverhoging van 5 procent (2,5 procent per 1 april 2007 en nog eens 2,5 procent per 1 april 2008)'.

De bonden kregen ook nul op het rekest bij het verzoek om de werknemers meer zekerheid te bieden over sociale plannen en regelgeving.
Provincie:
Tag(s):