donderdag, 11. januari 2007 - 9:45

Coevorden stelt geld beschikbaar voor speeltuinen

Coevorden

Het gemeentebestuur van Coevorden stelt subsidie beschikbaar voor de herinrichting van speellocaties in Steenwijksmoer en Ossehaar. Voor de herinrichting van de speeltuinen aan de Dreef en de Meester Christiaansstraat in Steenwijksmoer draagt het bestuur ruim € 59.000 bij. De gemeente bekostigt de realisatie van een nieuwe speeltuin in woonwijk Ossehaar van ruim € 65.000.

De Buurt- en speeltuinvereniging De Uithoek in Steenwijksmoer start het komende voorjaar met de werkzaamheden, zodat het dorp voor de zomervakantie kan beschikken over 2 nieuwe veilige speellocaties. De totale kosten voor de herinrichting van de speeltuin in Steenwijksmoer bedragen € 81.000, waarvan de gemeente ruim € 59.000 voor haar rekening neemt.

De bewoners van de wijk Ossehaar hebben een speeltuinvereniging opgericht en de gemeente een plan voorgelegd voor de inrichting van een speellocatie aan de Berend Slingenbergstraat. De totale inrichtingskosten bedragen € 65.198. De inrichtingskosten worden in zijn geheel door de gemeente bekostigd vanuit het bestemmingsplan. De buurt- en speeltuinvereniging hoopt de speeltuin dit voorjaar te realiseren.

Met de realisatie van deze initiatieven ligt het gemeentebestuur van Coevorden op koers als het gaat om de uitvoering van het speelruimtebeleid. In mei 2003 is het huidige speelruimtebeleid vastgesteld en heeft de gemeenteraad middelen beschikbaar gesteld voor de inrichting en herinrichting van openbare speellocaties. Vanaf de start van het beleid zijn ongeveer 20 locaties heringericht. De totale investering hiervoor was € 623.000, waarvan de gemeente Coevorden € 323.000 heeft gesubsidieerd. De buurt- en speeltuinverenigingen hebben nog eens € 160.000 bijeengebracht.

"De verwachting is dat het gemeentelijk budget voor de komende jaren toereikend is om alle speellocaties voor 2009 aan te pakken", aldus wethouder Truus Pot-Eland. "Waardoor alle buurt- en speeltuinverenigingen kunnen beschikken over aantrekkelijke en veilige speellocaties."
Provincie:
Tag(s):