vrijdag, 2. februari 2007 - 16:18

CollectionArab: East meets West

Utrecht

De Arabische kaligrafie is een kunst op zich en het ontbreken van een Arabische kledinglijn was een groot gemis. Wás, want Farida en Thomas hebben na vier jaar brainstormen een nieuw kledingmerk opgericht:CollectionArab. Het nieuwe merk bestaat officieel sinds 1 mei 2006 en ligt sinds augustus ook daadwerkelijk in de winkel.

Het nieuwe merk is voor iedereen bedoeld, voor jong en oud, zowel voor mensen die door hun afkomst een affiniteit met de Arabische taal hebben als mensen die puur en alleen naar het esthetische van de letters kijken. Natuurlijk is zowel de kleding als de (Arabische) opdruk van hoge kwaliteit.

De huidige compagnons en tevens oud-collega’s Farida en Thomas kijken bij de keuze voor de Arabische teksten op de kleding vooral naar de uiterlijke schoonheid van deze taal, de daadwerkelijke betekenis van de tekst is minder van belang.

Politieke of religieuze teksten worden zeker niet gebruikt.
Maar als dit nieuwe kledingmerk bijdraagt aan een positievere berichtgeving over moslims in Nederland, dan zien Farida en Thomas dat als een mooi extraatje bij hun nu al succesvolle initiatief. Zij hopen dat hun goede samenwerking een voorbeeld voor anderen kan zijn, een geslaagde ‘East meets West’. Check out www.collectionarab.com
Categorie:
Tag(s):