donderdag, 12. april 2007 - 16:02

College Limburg bezoekt Alkmaar

Amsterdam

Op vrijdag 13 april a.s. brengt het college van de Limburgse gemeente Meerssen een bezoek aan Alkmaar. Om 10.00 uur opent de burgemeester van Meerssen, de heer Offermanns met het luiden van de bel de wekelijkse kaasmarkt.

Het college wordt voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt ontvangen in het stadhuis door wethouder Hans Meijer. De uitnodiging aan het college van Meerssen om Alkmaar te bezoeken dateert van 8 november 2006, de dag waarop amateurvoetbalclub SV Meerssen in het DSB-stadion een wedstrijd speelde tegen profvoetbalclub AZ in de strijd om de KNVB-beker/Gatorade cup. Onder de meegereisde supportersschare van Meerssen bevonden zich toen ook het college van burgemeester en wethouders en leden van de gemeenteraad.

Wethouder Hans Meijer beloofde bij die gelegenheid de burgemeester dat hij de bel van de kaasmarkt zou mogen luiden als Meerssen het voorspelde verlies in doelpunten ‘onder de tien’ zou kunnen houden. De uitslag van de wedstrijd werd: 10 – 1 voor AZ. Strikt genomen dus niet onder de tien, maar gesaldeerd kwam de score door het tegendoelpunt uit op een 9. Bovendien kon het scorebord in het stadion geen dubbele cijfers laten zien, zodat als eindstand op het bord verscheen 0 -1! Dus belofte maakt schuld. Het college van Meersen voelde zich vereerd en nam de uitnodiging om opnieuw naar Alkmaar te komen graag aan.

Na het luiden van de kaasbel krijgt het college een rondleiding over de kaasmarkt.
Provincie:
Tag(s):