donderdag, 15. maart 2007 - 13:01

Commissaris van de koningin Hans Alders legt ambt neer

Groningen

Commissaris van de koningin Hans Alders heeft vandaag in de vergadering van Provinciale Staten aangekondigd dat hij zijn ambt van commissaris van de koningin in de provincie Groningen zal neerleggen. Dit maakt een woordvoerder van de provincie bekend.

Hij heeft minster Ter Horst van Binnenlandse Zaken per brief verzocht de procedure voor zijn opvolging te starten en het moment van zijn vertrek uit het ambt te bepalen wanneer in zijn opvolging is voorzien.

De commissaris heeft in de verklaring die hij aflegde in Provinciale Staten kenbaar gemaakt dat hij de afgelopen 10 jaar met veel plezier in Groningen heeft gewerkt en dat er voor de toekomst voldoende maatschappelijke opgaven en uitdagingen liggen. Desondanks heeft hij met het aanbreken van een nieuwe Statenperiode de conclusie getrokken dat er bij die start behoefte is aan een nieuwe man of vrouw in het ambt van commissaris van de koningin. Dit betekent dat hij zijn functie neerlegt. In de bijlage bij dit persbericht is de verklaring die de commissaris daarover heeft afgelegd opgenomen.

Het is nog onduidelijk wat de commissaris gaat doen nadat hij zijn ambt heeft neergelegd.
Provincie:
Tag(s):