donderdag, 22. februari 2007 - 21:25

Commissaris van de Koningin Ter Beek stuurt brief aan 20.000 jongeren

Assen

Commissaris van de Koningin, Relus ter Beek, roept alle 18- tot 22-jarigen in de provincie Drenthe op om op woensdag 7 maart hun stem uit te brengen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. “Maak gebruik van de kans om mee te beslissen over de toekomst van jouw provincie en laat je stem gelden!� schrijft hij in een brief die naar ruim 20.000 Drentse jongeren is verstuurd.

De brief van de Commissaris van de Koningin wordt samen met een flyer verstuurd. Daarin kunnen jongeren lezen wat de provincie doet en waarom het belangrijk is om op 7 maart te stemmen.

Via de flyer wordt verwezen naar de website voor jongeren over de verkiezingen: www.drenthe.nl/verkiezingen/jongeren. Hierop staat onder meer informatie over wat de provincie voor jongeren doet en een standpuntenoverzicht. De Jongeren Raad Drenthe heeft voor dit overzicht de programma's van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen vergeleken op onderwerpen waar jongeren mee te maken hebben: uitgaan en veiligheid, sport, openbaar vervoer, onderwijs/werkgelegenheid en interculturalisatie.

Bezoekers van de site kunnen er ook aangeven dat zij op 6 maart per sms-bericht willen worden herinnerd om te gaan stemmen. Naast de jongerensite, de brief en de flyer wordt ook een verkiezingsspot in alle Drentse vestigingen van Mc Donalds getoond om jongeren in Drenthe te informeren over de statenverkiezingen.

Meer informatie over de provincie en de verkiezingen is te vinden op: www.drenthe.nl/verkiezingen en tijdens de Open Dag van de provincie op zaterdag 3 maart a.s. van 10.00 – 16.00 uur in het provinciehuis in Assen
Provincie:
Tag(s):