vrijdag, 2. februari 2007 - 21:19

Conferentie over hoog water

Arnhem

Op donderdag 8 februari 2007 organiseren het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Regierungsbezirk Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland voor de vijfde keer de Hoogwaterconferentie. De conferentie staat in het teken van het 10-jarig jubileum in de hoogwatersamenwerking tussen Nordrhein-Westfalen en Nederland bij de bescherming tegen hoogwater langs de Rijn.

Tijdens deze Hoogwaterconferentie zal de samenwerking opnieuw worden bekrachtigd. In de ochtend geven de bestuurders van de provincie Gelderland, het Ministerium für Umwelt und Naturschutz, Landwirtschaft und Verbraucherschutz van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat hun visie op de internationale samenwerking en het waterbeleid. Zij zullen het werkprogramma en de samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar ondertekenen.

Tijdens het middagprogramma zullen concrete resultaten van de werkgroep worden belicht. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de grensoverschrijdende samenwerking door burgerinitiatieven.
Provincie:
Tag(s):