woensdag, 19. december 2007 - 8:46

Consternatie om verdacht 'poeder-pakketje'

Almere

Dankzij het direct bellen met 112 door een bewoner aan de Pigmenthof in Almere Buiten, hebben hulpverleningsdiensten dinsdagochtend snel kunnen ingrijpen na de vondst van een verdacht pakketje. De man ontving rond 09.30 uur thuis een voor hem niet bekend poststuk. Na het openen ervan werd hij geconfronteerd met een onbekend poeder.

De Almeerder belde meteen 112, waarna de hulpverleningsdiensten snel ter plaatse waren. De politie zorgde voor de veiligheid in de omgeving door het gebied af te zetten, de brandweer heeft de woning doorlopen en daarbij mogelijke besmette plaatsen in de woning ontsmet en de GGD heeft zich ontfermd over de man en hem ter plaatse onderzocht en behandeld.

Het pakketje werd voor verder onderzoek overgebracht naar een laboratorium in het land maar na onderzoek bleek dat het poeder geen gevaarlijke stof bevatte. Rechercheurs van District Zuid zijn inmiddels volop bezig om de herkomst van het pakketje te onderzoeken.

Politie Flevoland neemt het incident zeer serieus en zet, in overleg met de brandweer en GGD, hoog in om de dader(s) te achterhalen. Behalve de politie rukten ook brandweer en GGD personeel uit en werd een beroep gedaan op een specialistisch laboratorium. Indien mogelijk zullen alle gemaakte kosten op de veroorzaker(s) worden verhaald.
Provincie:
Tag(s):