dinsdag, 1. mei 2007 - 16:45

Controle en aanpassing van bandenspanning voor beter milieu

Leeuwarden

De bandenspanning van auto's wordt op zaterdag 5 mei gratis gecontroleerd en zonodig aangepast met stikstof. Deze actie, die mogelijk wordt gemaakt door de gemeente Leeuwarden, vindt plaats van 10.00 uur tot 17.00 uur bij het WTC Expo.

Iedere automobilist kan de auto parkeren bij het WTC Expo. Medewerkers van De Groene Garage gaan vervolgens aan de slag. De bandenspanning van de geparkeerde auto’s wordt gecontroleerd en zonodig met stikstof bijgevuld. Bij terugkomst vindt men als bewijs een groene kaart onder de ruitenwisser. Hierop staan de oude en de nieuwe bandenspanning vermeld. Natuurlijk kan iedereen naar het transferium komen om de bandenspanning aan te laten passen.

De banden worden op spanning gebracht met stikstof. Door het gebruik van stikstof blijven de banden vele malen langer op de juiste spanning. Een juiste bandspanning scheelt 2% tot 5% in het brandstofverbruik. Dat zorgt voor minder CO2 uitstoot en een schonere lucht. Daarnaast rijdt het veiliger, comfortabeler en treedt er minder bandslijtage op. Kortom, een goede bandenspanning komt ten goede aan het milieu én de veiligheid.
Provincie:
Tag(s):