vrijdag, 14. december 2007 - 20:48

Controle fietsverlichting schooljeugd levert 329 bekeuringen op

Regio

De fietsverlichtingsactie die de afgelopen week in Noord-Limburg plaatsvond, heeft 329 bekeuringen opgeleverd. Dit heeft de politie Limburg-Noord bekend gemaakt. Zij vindt dat de schooljeugd over het algemeen de fietsverlichting goed in orde had. De politie hoefde maar een klein gedeelte van de fietsers staande te houden vanwege defecte verlichting.

Maandag 22 oktober startte de campagne ‘Val op’: de jaarlijkse campagne over fietsverlichting en reflectie. Naast het altijd al genoemde veiligheidsargument is dit jaar extra aandacht besteed aan de handhaving en de kans op een boete voor fietsen zonder de juiste verlichting en reflectie.

Omdat de week van 10 tot en met 16 december één van de donkerste weken van het jaar is, spitste de controle zich in deze week toe. Scholieren zijn vooral tussen 07.30 en 08.30 uur op de weg. Door de collega’s van de basiseenheden in de regio werden in totaal 150 verbalen uitgeschreven. Het Verkeershandhavingsteam noteerde in de afgelopen week nog eens 179 onverlichte fietsers.

De ervaring van de politiemensen in de afgelopen week is dat de mediacampagne door veel mensen goed is ontvangen. Ook de gesponsorde verlichtingssetjes die op de scholen zijn uitgedeeld deden goede dienst. Veel scholieren hadden ze in gebruik en voorkwamen daarmee een boete van € 20,=.

Naast de schoolgaande jeugd, waarop de focus lag, werden ook volwassenen bekeurd, meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):