woensdag, 30. mei 2007 - 20:35

Controles in Drenthe leveren 100 overtredingen op

Regio

Tijdens de Drentse handhavingsestafette vorige week donderdag en vrijdag zijn in de hele provincie Drenthe controles uitgevoerd. Daarbij zijn ruim 100 overtredingen geconstateerd. In totaal zijn circa 30 processen-verbaal opgemaakt en 40 waarschuwingen gegeven. Daarnaast worden nog ongeveer 50 zaken nader onderzocht en bestuursrechtelijk of strafrechtelijk afgedaan.

Tijdens de estafette werd gecontroleerd op gebied van milieu, bouw, water, ruimtelijke ordening, bedrijven en natuur en landschap. Gedurende de controles is over het algemeen een positief beeld ontstaan van het naleefgedrag van de inwoners en bedrijven in Drenthe.

Bij het overlaadstation in Tynaarlo werd in aanwezigheid van gedeputeerde Henk Baas (ChristenUnie) gecontroleerd in het kader van de Wet Milieubeheer. Het binnenkomende afval werd op de juiste wijze geaccepteerd en gescheiden in de juiste containers. Henk Baas: “Natuurlijk is het belangrijk om te handhaven waar nodig, maar de actie is vooral bedoeld om de samenwerking tussen de verschillende handhavingspartners te verbeteren. Samenhang tussen de verschillende toezichtonderdelen, efficiëntie en kennisuitwisseling zijn daarbij erg belangrijk�.

Aan de Drentse handhavingsestafette deden mee: gemeenten, waterschappen, brandweer, AID, regiopolitie Drenthe, Korps Landelijke Politiediensten, Voedsel- en Warenautoriteit en de provincie Drenthe. Ruim 90 personen deden mee aan de actie. Zij toonden zich positief over het verloop en het resultaat van de actie.
Provincie:
Tag(s):