vrijdag, 26. januari 2007 - 11:54

Corporaties investeren 81 miljoen in centrum Geleen

Geleen

ZO Wonen, Woonpunt en Wonen Heuvelsteden hebben vertrouwen in de toekomst van Geleen. Het nieuwe moderne centrum biedt straks een breed aanbod aan winkels, parkeervoorzieningen en sociaal-culturele activiteiten. Ook de woningen van de corporaties maken deel uit van dit centrumplan.

Met een gezamenlijke investering van 81 miljoen leveren zij de komende 3 jaar een grote bijdrage aan de stedelijke vernieuwing en aantrekkingskracht van Geleen.

Geleen ondergaat een facelift. Met name in en rond het centrum worden de komende jaren veel nieuwe projecten gerealiseerd. Het merendeel van deze projecten financieren de lokale woningcorporaties Wonen Heuvelsteden, Woonpunt en ZO Wonen. Volgens de corporaties gaat het om de toekomst van Geleen. “Door nu te investeren in de kwaliteit van wonen, krijgt Geleen weer de naam die het verdient�.

Gezamenlijk investeren de corporaties de komende 3 jaar een bedrag van 81 miljoen in en rond het centrum van Geleen. Het gaat om 500 woningen, waarvan er 370 nieuw worden gebouwd en 130 opgeknapt.

Voorbeelden hiervan zijn de nieuwbouw van 66 en 45 appartementen op de voormalige C&A en V&D locatie, herontwikkeling van de locatie Don Bosco school (Puerto Verde) en 62 appartementen Patersveld. Ook het ASA-gebouw aan de Eloystraat, de Paterskerk aan de Rijksweg, kantoor Woonpunt aan de Rijksweg (met woonvorm voor Pepijn en Paulus), de Vleeschhouwerij aan de Markt, en de vernieuwing van 54 duplexwoningen aan de Carmelietenstraat (64 nieuwbouwappartementen waaronder 9 voor cliënten van Pepijn & Paulus) maken hier deel van uit. Naast deze grotere projecten zijn er nog zeven projecten in ontwikkeling of reeds gerealiseerd.

De plannen bieden ruimte voor woningen met lagere huurprijzen en woningen voor gehandicapten en senioren met een zorgvraag. Hiervoor wordt samengewerkt met instellingen als Pepijn en Paulus, RIBW, SGL en Vivantes. Daarnaast ligt een deel van de nieuwe woningen in het middeldure en hogere prijssegment. Kortom, een gevarieerd aanbod voor een brede doelgroep.

Niet alleen het rijke aanbod van nieuwe woningen, maar ook de nieuwe en vernieuwde winkels, de infrastructuur (bijv. Rijkswegboulevard) en de sociaal-culturele activiteiten in de stad zorgen er voor dat straks steeds meer mensen Geleen komen bezoeken. “Geleen wordt weer een bruisende stad waar het straks weer goed wonen, werken, winkelen en ontspannen is�.
Provincie:
Tag(s):