woensdag, 7. maart 2007 - 11:44

Corvette Victory Edition ter ere van Le Mans-successen

Breukelen

Naar aanleiding van de vele successen van Corvette in de autosport, onder meer in de prestigieuze 24-uursrace van Le Mans, wordt er een gelimiteerde serie van 250 Corvettes onder de naam Victory Edition geproduceerd voor de Europese markt. Dit bijzondere model is leverbaar als Coupe en is uitgerust met de krachtige zesliter V8-motor die 297 kW/404 pk levert.

De Corvette Victory Edition is leverbaar in twee kleuren die verwijzen naar de Corvette-racehistorie: Black en Velocity Yellow Tintcoat. De lichtmetalen velgen (18-inch voor en 19-inch achter) zijn uitgevoerd in Competition Grey. De 'Victory Edition' valt verder op door een brede, in carrosseriekleur gespoten achterspoiler.

De stoelen zijn bekleed met leer in twee kleuren en uitgevoerd met het Corvette-logo en stiksels in een contrasterende kleur. De zwarte Victory Edition heeft zwart/rood leder. De gele uitvoering heeft van binnen zwart/titaniumgrijs leer. Het interieur van beide uitvoeringen wordt verder verfraaid door grijze dorpelplaten, interieurafwerking in koolstofvezel-look en een genummerde Victory Edition-badge.

De Corvette Victory Edition wordt geleverd met een DVD-navigatiesysteem met touchscreen en spraakbesturing en een zogeheten 'Luxury Package', dat bestaat uit stoelverwarming en een geheugenfunctie voor de instellingen van twee bestuurders voor de zesvoudig verstelbare bestuurdersstoel, buitenspiegels en stuurkolom. Voorts maken een 'head-up display' met G-krachtmeter, een achteruitkijkspiegel met automatische dimfunctie en een hoogwaardig Bose-geluidssysteem met zeven luidsprekers deel uit van dit pakket.

Kopers van een Corvette 'Victory Edition' krijgen de mogelijkheid om een dag lang kosteloos deel te nemen aan een Corvette Drivers Training, die onder leiding van professionele instructeurs op diverse racecircuits in Europa worden gehouden.

Levering van de Corvette 'Victory Edition' in Europa start begin maart, de verkoopprijs bedraagt Euro 99.090. De Corvette C6 is verkrijgbaar vanaf Euro 91.490
Categorie:
Tag(s):