woensdag, 28. februari 2007 - 13:41

Cruquiusweg bedrijventerrein Amsterdam predikaat ‘veilig’

Amsterdam

De Cruquiusweg krijgt als eerste bedrijventerrein in Amsterdam het predikaat ‘veilig’. De ondernemersvereniging ORAM, politie, brandweer en stadsdeel Zeeburg ontvangen hiervoor op donderdag 1 maart 2007 een certificaat (een ‘ster’) van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dat heeft de Ondernemersvereniging Regio Amsterdam (ORAM) woensdag bekendgemaakt.

Het aantal inbraken en de overige criminaliteit is vorig jaar afgenomen, de collectieve beveiliging op het terrein is uitgebreid en bedrijfspanden zijn extra beveiligd. Ook is het veiligheidsgevoel onder de ondernemers flink toegenomen, zo blijkt uit een evaluatierapport van de gemeentelijke Dienst Onderzoek en Statistiek.

Ondernemers, politie, brandweer en stadsdeel Zeeburg hebben in september 2004 de koppen bij elkaar gestoken om de veiligheid op Cruquiusweg te verbeteren. Dat resulteerde in een aantal voorgeschreven maatregelen, die inmiddels zijn uitgevoerd.

Ook hebben de deelnemende partijen verdere afspraken gemaakt om de veiligheid op een hoog peil te houden. De maatregelen zijn beoordeeld en gecontroleerd door KIWA, een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat organisaties terzijde staat bij certificatietrajecten.

De Cruquiusweg is het eerste bedrijventerrein in Amsterdam dat de zogeheten ‘eerste ster’ van het Keurmerk Veilig Ondernemen heeft behaald. Dit houdt in dat het industriegebied voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan een veilig bedrijventerrein.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een stimuleringsregeling voor criminaliteitspreventie die het ministerie van Justitie in 2003 heeft ingesteld. Om het keurmerk te behalen, moeten bedrijfsleven, overheid, politie en brandweer aan de hand van een stappenplan maatregelen treffen om de veiligheid op een bedrijventerrein te verbeteren.

De uitreiking van het Keurmerk Veilig Ondernemen Cruquiusweg vindt donderdagmiddag plaats. Wethouder Jan Hoek van stadsdeel Zeeburg en Jos Brugman van de politie Amsterdam-Amstelland zullen de behaalde resultaten toelichten.
Provincie:
Tag(s):