vrijdag, 25. mei 2007 - 8:53

Cruyff Court in Alkmaar wordt geopend

Alkmaar

Woensdagmiddag 30 mei wordt het nieuw aangelegde Cruyff Court in Alkmaar officieel geopend. Wethouder Meijer opent het veld dat aan de Johanna Naberstraat in Daalmeer ligt.

Sport voor jongeren met en zonder handicap stimuleren op een locatie midden in de wijk. Dát is het doel van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Ook in Alkmaar is nu zo’n veld aangelegd, het Cruyff Court AZ Veld.

Met de komst van het Cruyff Court AZ Veld heeft het project Cruyff Courts ook een plaats in Alkmaar gekregen. De Stichting Cruyff Courts KNVB Velden stimuleert met dit project sport voor jongeren met en zonder een handicap op een locatie midden in de wijk. Op een Cruyff Court is sport niet alleen een doel maar ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samen spelen, normen en waarden in het spel te brengen.

Het is eigenlijk een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken van steden, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd aan verstedelijking en uitbreiding. Hiermee is ook een belangrijke sociale functie van sport en ontspanning voor de jeugd onder druk komen te staan. Met de komst van een Cruyff Court wordt deze sociale functie opnieuw in de buurt geïntroduceerd.

AZ
Het nieuwe Alkmaarse voetbalveldje ligt aan de Johanna Naberstraat, achter winkelcentrum Daalmeer. Voetbalclub AZ heeft haar naam aan het Cruyff Court verbonden, en zal ook in de toekomst activiteiten op het veldje ondersteunen, bijvoorbeeld door af en toe met spelers van het eerste elftal aanwezig te zijn. De coördinatie van activiteiten ligt in handen van Sportbureau Alkmaar.

Ook de nabijgelegen scholen, sportverenigingen en andere organisaties uit de wijk krijgen de gelegenheid om activiteiten voor de jeugd uit de wijk te organiseren. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn dan ook van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn.
Programma
13.00 uur Officiële opening door wethouder H. Meijer van de gemeente Alkmaar
13.15 uur Aftrap G-voetbalwedstrijd o.l.v. SV Koedijk
13.45 uur Start schoolvoetbaltoernooi o.l.v. Sportbureau
Provincie:
Tag(s):