woensdag, 25. april 2007 - 14:39

Culturele activiteiten Noordoostpolder krijgen € 22.000 subsidie

Emmeloord

Uit het Fonds Culturele Podiumactiviteiten wordt € 22.000 uitgegeven aan het festival Oord 2007 (€ 6.000), theaterproject Dijk-in (€ 10.000) en Kunstplein 2007 (€ 6.000). De stichting Prax uit Dronten krijgt geen subsidie voor hun project “Karavaan van de Zee�. Het idee van Prax is interessant, maar past niet binnen de voorwaarden van deze subsidie. Wel bekijkt de gemeente of dit project een plek kan krijgen in de lessen Kunstzinnige Vorming in het basisonderwijs volgend schooljaar.

Stichting Oord gaat voor de derde keer het culturele buitenfestival Oord organiseren in Park West in Emmeloord. De subsidie is voor de techniek en administratie. Oord wordt georganiseerd op 7 juli 2007 en heeft als titel ‘De Ontroering’. Tijdens dit festival wordt worden veel verschillende culturele uitingen en ontwikkelingen getoond, op het gebied van: theater, beeldende kunst, dans, dichters, audiovisuele presentaties, muziek en mengvormen. Men gaat uit van ongeveer 15.000 bezoekers.

Het project De Dijk-in van de Stichting Koning te Rijk, is een uitvoering van een drive-in-bioscoop uit de 50-er jaren. Op de polderdijk bij Nagele wordt voor de toeschouwers, die in een eigen auto of een gehuurde landbouwmachine plaatsnemen, een film getoond. De dijk fungeert hier als projectiescherm. De film wordt onderbroken door theater. Het verhaal wordt verteld via een door Omroep Flevoland uitgezonden radiohoorspel.
Het project De Dijk-in vindt plaats van vrijdag 17 augustus tot en met zaterdag 8 september (met uitzondering van de maandagen).

De gemeente organiseert ook dit jaar Kunstplein op zaterdag 30 juni. Rondom het gemeentehuis en het Muzisch Centrum wordt een kunstplein gerealiseerd met onder andere: musical, muziektheater, koorzang, dans en een masterclass voor zangers door de bekende bariton Marco Bakker. Een deel van de kosten voor dit evenement wordt betaald uit het Fonds Culturele Podiumactiviteiten.
Provincie:
Tag(s):