donderdag, 8. februari 2007 - 13:39

Cursus 'natuurouders' start binnenkort in Amstelveen

Amstelveen

Van eind maart tot aan de zomervakantie wordt er weer een Natuuroudercursus aangeboden voor scholen in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel, Diemen en Amstelveen. De cursus die inzicht geeft in de praktijk van het natuuronderwijs, laat ouders hun eigen lesstijl ontdekken en ontwikkelen. Ook worden didactische handvatten gegeven bij het naar buiten gaan met kinderen. Genieten, onderzoeken en beleven staan hierbij centraal. Dit heeft de gemeente Amstelveen bekendgemaakt.

Natuuronderwijs hoort niet in de klas alleen. Buiten doen de kinderen ervaringen op die ze niet gemakkelijk vergeten. Daarover is iedereen het wel eens. Naar buiten gaan met de kinderen vergt echter enige voorbereiding. Leerkrachten hebben daar vaak te weinig tijd voor. Het natuuronderwijs op de basisschool kan levendiger worden door inzet van opgeleide deskundige en enthousiaste natuurouders.

De cursus bestaat uit vier woensdagavondbijeenkomsten en één woensdagochtend op een school in Amstelveen. De cursus wordt georganiseerd en verzorgd door Natuur- en Milieu-educatie (NME)Amstelveen in samenwerking met Dorine Krekelberg van het bureau Puur Natuur Amsterdam. In opdracht van NME-Amstelveen heeft Dorine Krekelberg de cursus ontwikkeld.
Provincie:
Tag(s):