zaterdag, 3. november 2007 - 11:31

D66-Arnhem zet zich in voor fonteinen

Arnhem

Zaterdag is het Make A Difference Day. Net als andere jaren zet ook D66 Arnhem zich op deze dag in. D66 heeft er voor gekozen om tussen 12.00 en 14.00 uur de AKU-fontein op het Gele Rijdersplein schoon te gaan maken.

Arnhem kent een aantal beeldbepalende fonteinen zoals AKU-Gelerijdersplein, Angerenstein Zevensprong, Janssingels, Julianalaan, Kerkplein, Monnikenhuizen, Sonsbeek, Stadhuis en Roermondplein. Met recht kan Arnhem een fonteinenstad genoemd worden.

Maar het gaat slecht met de Arnhemse fontein. De gemeente is al jaren van plan een visie te schrijven over de fonteinen in Arnhem, maar stelt deze telkens weer uit. Recentelijk heeft de raad uitgesproken dat zij de AKU fontein op de monumentenlijst willen laten zetten. Een goede stap voorwaarts, maar er is echt meer nodig. In de afgelopen twee jaar is immers het aantal spuituren van de fonteinen al teruggebracht en is de fontein van het Roermonsplein al uit werking genomen.

Ook wordt bijvoorbeeld de verlichting van de AKU-fontein niet meer ontstoken, terwijl dit een belangrijk element van deze fontein is. In feite worden de fonteinen afgebouwd in plaats van te worden versterkt.

Met deze actie willen zij extra aandacht vestigen op deze fontein en alle fonteinen in Arnhem. Arnhem is een fonteinenstad. Laten we het zo houden!
Provincie:
Tag(s):