dinsdag, 6. februari 2007 - 15:44

D66: College wil jonge eendjes niet redden

Utrecht

"Dat deze gemeente niet eens 6 weekjes lang een vlondertje kan neerleggen in water met hoge, steile kades voor jonge eendje die nog niet kunnen vliegen, is echt kul!" Zo reageert D66-raadslid Gerda Oskam op de beantwoording van de vragen van D66 en Groen Links door het College tijdens de vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 6 februari.

In Lunetten en Leidsche Rijn zijn waterwegen waarbij de kades dermate steil en hoog zijn dat jonge eendjes er niet uit kunnen vliegen of klauteren. Zij verdrinken vervolgens. Omwonenden hebben geprobeerd dat op te lossen door tijdelijke noodgrepen in het water te leggen. Deze vlondertjes, nestkistjes e.d., werden echter structureel weggehaald door de gemeente. In een brief aan de raad, stelt het college dat de eenden zich in die watertjes niet horen te vestigen, niet zouden moeten nestelen. Een oplossing kost geld en schept een precedent.

"Volstrekte onzin natuurlijk. Dit is weer zo regentesk, niet letten op zeg maar 'de kleintjes'. En dat voor een GroenLinks wethouder - wethouder Giesberts. Er zijn dus blijkbaar belangrijker zaken voor deze wethouder dan het leven van jonge eendjes! Het lijkt me dat omwonenden gewoon moeten doorgaan met het leed voor deze jonge medebewoners van onze gemeente, op te lossen! Wees als omwonenden wijzer dan het college!" besluit raadslid Oskam, boos!
Provincie:
Tag(s):