zaterdag, 8. december 2007 - 16:29

Dakar Pre-Proloog in verreden in Valkenswaard

Valkenswaard

Zaterdag is in Valkenswaard de Pre-Proloog van de Dakar Rally verreden. Dat gebeurde op het Eurocircuit in Valkenswaard. De Nederlandse deelnemers, die in januari 2008 deelnemen in de prestigieuze Dakar-rally, presenteren zich aan het grote publiek. Tijdens deze Pre-Proloog werden klassementsproeven gereden.

De weergoden waren het publiek redelijk gezind. Het bleef vrijwel de hele dag droog. Door de nattigheid van afgelopen week was wel het terrein vrij drassig. Dat leek de echte Dakarliefhebber niet te deren want wederom was het ontzettend druk met fans die een glimp van hun truckidool wilden opvangen.

Alle grote namen deden mee, waaronder ook de winnaar van vorig jaar Hans Stacey. Even was zijn komst onzeker omdat hij zijn wagen nog in orde moest maken. Het lukte Stacey toch om te komen en zijn fans gaven zijn wagen nog een uitgebreide inspectie. Ook Jan en Gerard de Rooy lieten het publiek zien waar het voor kwam en ook Hans Beks toonde zich eveneens tevreden met zijn nieuwe truckbolide.

Uiteindelijk wist Gerard de Rooy de pre-proloog op zijn naam te zetten. Hij troefde Stacey af die zijn hagelnieuwe truck voor het eerst losliet in het mulle zand.

Een recordaantal van 56 equipes toonde zich aan 13.000 belangstellenden; zeventien vrachtwagenteams, twaalf auto-equipes en 27 motorrijders.
Provincie:
Tag(s):