dinsdag, 18. december 2007 - 12:54

Daling aantal werklozen zet door

Den Haag

In de periode september-november 2007 waren gemiddeld 306 duizend personen werkloos. Dit komt overeen met 4,0 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 5,2 procent. De voor seizoeneffecten gecorrigeerde werkloosheid daalde in het afgelopen halfjaar gemiddeld met ongeveer 5 duizend per maand. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

Gecorrigeerd voor seizoeneffecten kwam de werkloosheid in de periode september-november 2007 uit op 320 duizend personen, 4 duizend minder dan in de voorgaande driemaandsperiode. Vanwege het steekproefkarakter van de cijfers is het beter om de ontwikkeling over een langere periode te bekijken. In het afgelopen halfjaar is de werkloosheid gemiddeld met ongeveer 5 duizend per maand afgenomen.

In de periode september-november 2007 was het totaal aantal werklozen 84 duizend lager dan een jaar eerder. De werkloosheid daalde over de hele linie. Bij zowel de mannen als de vrouwen nam de werkloosheid in een jaar tijd af met ruim 40 duizend. Daarmee was 3,2 procent van de mannelijke beroepsbevolking werkloos en 5,1 procent van de vrouwelijke.
Provincie:
Tag(s):