donderdag, 8. februari 2007 - 15:22

Danny Blind en Gert Aandewiel tekenen bij Sparta

Danny Blind en Gert Aandewiel treden per 1 juli 2007 in dienst van Sparta Rotterdam. Aandewiel als trainer, Blind als technisch directeur.

De 45-jarige Blind tekende voor vier seizoenen en moet de continuïteit van de club in de gaten houden. De verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding, de uitbouw van de scouting en de uitwerking en versterking van samenwerkingsverbanden zijn daarbij de speerpunten. De Zeeuw maakte in 1979 zijn debuut bij de Kasteelclub en speelde er tot mei 1986. Hij kwam in die periode tot 188 officiële wedstrijden. De afgelopen jaren was hij bij Ajax actief als trainer van verschillende teams. Afgelopen zomer werd hij aan de kant geschoven als hoofdtrainer van het eerste om plaats te maken voor Henk ten Cate.

Aandewiel komt over van HFC Haarlem, waar hij sinds de zomer van 2005 in dienst is. Daarvoor maakte de 37-jarige trainer naam bij de amateurs van Quick Boys, die hij algeheel kampioen amateurvoetbal maakte. De Katwijker tekende voor drie seizoenen. Evenals voor Blind, geldt ook voor Aandewiel dat hij terugkeert op het oude nest. Tussen 1997 en 1999 speelde hij 21 officiële wedstrijden voor Sparta.
Categorie:
Tag(s):