donderdag, 1. februari 2007 - 9:08

Danny Blind nieuwe trainer Sparta

Danny Blind gaat weer aan de slag in de Eredivisie. Vanaf komend seizoen is de Zeeuw hoofdtrainer bij het Rotterdamse Sparta, waar hij in de komende dagen een 4-jarig contract zal tekenen. Assistent van Blind op Spangen wordt Gert Aandewiel, de huidige trainer van Eerstedivisieclub Haarlem.

Met zijn benoeming tot hoofdtrainer is Blind – wiens aanstelling nog deze week wordt verwacht – weer terug op het oude nest. De verdediger was tussen 1979 en 1986 contractspeler bij Sparta, alvorens de overstap te maken naar Ajax, waarmee hij vijf keer landskampioen werd en - naast de Europa Cup - ook de Wereldbeker won (1995). In die laatste wedstrijd benutte hij de beslissende strafschop. Ook speelde Blind 42 keer voor het Nederlands elftal.

Hij beëindigde zijn loopbaan in 2000 en was eerst jeugdtrainer bij Ajax en later hoofd opleidingen. Op 14 maart 2005 werd hij trainer/coach, een avontuur dat nog geen jaar zou duren.

Gert Aandewiel is pas sinds 1 juli 2005 werkzaam in het profvoetbal. Daarvoor was hij heel succesvol als trainer van Quick Boys. Met de Katwijkse club werd hij in 2004 kampioen van Nederland.
Categorie:
Tag(s):