donderdag, 8. februari 2007 - 13:29

Datum EK Zwemmen 2008 eindelijk bekend

Eindhoven

Het 29e LEN Europees Kampioenschap zwemmen, synchroonzwemmen en schoonspringen vindt definitief plaats van 13 tot en met 24 maart 2008 in Eindhoven.
Aanvankelijk zou het toernooi starten op 26 maart en eindigen op 6 april 2008. Het WK korte baan in Manchester start echter op 8 april 2008. Bepalingen van de wereld zwembond FINA (Fédération Internationale de Natation) stellen dat tussen twee internationale toernooien minimaal 14 dagen moet zitten.

Het overleg tussen de FINA en de Europese zwembond LEN (Lique Européenne de Natation) bracht in de afgelopen maanden geen duidelijkheid. Het veelvuldig overleg tussen het organisatiecomité van het EK zwemmen 2008 en de LEN leidde ook niet tot een uitkomst. Vandaar dat het organisatiecomité heeft besloten het heft in eigen handen te nemen en de mogelijkheden voor een nieuwe datum te onderzoeken. Belangrijke voorwaarde daarbij was dat het EK volgens het bestaande format wordt gehouden, dat wil zeggen het evenement start met synchroonzwemmen, vervolgens schoonspringen en afsluitend met zwemmen.

KNZB-voorzitter Erik van Heijningen is uitermate content dat er nu duidelijkheid is: “Wij willen geen speelbal worden tussen de FINA en de LEN en hebben daarom het initiatief genomen om de impasse vlot te trekken. Ik ben blij dat dit resultaat heeft gehad�.

Na overleg met de diverse partners zoals bijvoorbeeld hotelaccommodaties, Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep en de NOS bleek dat de periode 13 maart tot en met 24 maart geschikt is. Toernooidirecteur Henny Smorenburg : “Vanuit organisatorisch oogpunt ben ik ook blij dat er nu duidelijkheid is. Wij zijn nu in staat de contracten met de hotels, zwemstadion etc definitief te gaan afsluiten. Tevens kunnen wij ook naar onze commerciële partners duidelijkheid verschaffen�.

De drie disciplines die deel uitmaken van het 29e LEN Europees Kampioenschap Zwemmen 2008 zijn:
- Zwemmen
- Synchroonzwemmen
- Schoonspringen
Provincie:
Tag(s):