vrijdag, 25. mei 2007 - 21:43

Daver Dagen Festival zet zich in voor milieu

Ruinerwold

Behalve een leuk muzikaal programma neerzetten gaat de organisatie van de Daver Dagen in Ruinerwold zich ook inzetten voor het milieu. Hiermee wil het festival aandacht vragen voor het veranderende klimaat. Hierbij staat de ijsbeer centraal, aangezien het voor de ijsbeer steeds moeilijker zal worden om te overleven als de temperatuur blijft stijgen en de ijskappen verder smelten. Het jachtseizoen van de ijsbeer wordt steeds korter en zijn jachtgebied steeds kleiner.

We kunnen als organisatie natuurlijk niet het hele probleem oplossen, maar wel een stukje meehelpen" aldus André Wienen van de organisatie. "Daarnaast roepen we de bezoekers op om ons te ondersteunen. Energie besparen is echt heel eenvoudig en begint natuurlijk thuis. Met een paar kleine aanpassingen in het huishouden of door simpelweg iets bewuster te handelen kan iedereen gemakkelijk energie besparen. Eén van de voorbeelden is het vervangen van de aloude gloeilampen door spaarlampen." zegt Wienen. "Om de mensen te stimuleren willen wij deze daad belonen tijdens de Daver Dagen." Iedere bezoeker kan zijn of haar oude gloeilampen op de Daver Dagen ruilen tegen één consumptiemunt.

Johan Vlemmix treedt op als ambassadeur van de Daver Dagen. Hij zal de tweede festivaldag op 2 juni dan ook in stijl presenteren, namelijk in een ijsbeerpak. Johan vraagt hiermee extra aandacht voor de milieuproblematiek en bewijst dus wel degelijk ook over een serieuze kant te bechikken.
Provincie:
Tag(s):