maandag, 19. november 2007 - 13:32

De ‘Gezonde Hap & Stap Vierdaagse’ van start in NOP

Noordoostpolder

Van maandag 19 november t/m donderdag 22 november organiseert de Hulpverleningsdienst Flevoland de eerste ‘Gezonde Hap & Stap Vierdaagse’ in de gemeente Noordoostpolder. Op basisschool De Wending in Bant besteden de leerlingen van groep 5 de hele week op een leuke en positieve manier aandacht aan gezonde voeding en bewegen. Tijdens de afsluiting van de vierdaagse verzorgen de leerlingen een dansoptreden voor hun ouders en spelen zij een quiz. Aanleiding voor de ‘Gezonde Hap & Stap Vierdaagse’ is de toename van het aantal kinderen met overgewicht. Subsidies maken het mogelijk kosteloos aan basisscholen aan te bieden

Het doel van de vierdaagse is kinderen in groep 5 van het basisonderwijs in de Noordoostpolder én hun ouders op een leuke en positieve manier kennis te laten maken met gezonde voeding en bewegen. Dit gebeurt in twee ‘hapdagen’ en twee ‘stapdagen’. Zo krijgen de kinderen een gastles van een diëtist en een kok, leren ze een dans, maken ze een sportieve, culinaire wandeltocht langs speelmogelijkheden in de wijk en is er een speciale beweegles. De vierdaagse wordt op een feestelijke manier afgesloten, waarbij de kinderen de geleerde dans opvoeren voor hun ouders. Ook wordt er door de jeugdverpleegkundige interactief voorlichting gegeven in de vorm van een quiz. Basisschool de Wending is de eerste school in de gemeente Noordoostpolder waar de ‘Gezonde Hap & Stap Vierdaagse’ is georganiseerd.

De Hulpverleningsdienst Flevoland ontwikkelde de vierdaagse in samenwerking met Sportservice Flevoland, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Paspartoe en Die Eet, praktijk voor voeding en gezondheid. Het idee van de vierdaagse komt van de GGD Regio IJssel-Vecht. Door subsidie van de gemeente Noordoostpolder is het mogelijk om de ‘Gezonde Hap & Stap Vierdaagse’ kosteloos aan te bieden aan alle basisscholen in de Noordoostpolder.
Provincie:
Tag(s):