dinsdag, 6. november 2007 - 16:36

De cirkel is rond voor René Froger

Amsterdam

16 november a.s. verschijnt het eerste Nederlandstalige album van René Froger getiteld ‘Doe Maar Gewoon’. De gelijknamige single, welke eind september verscheen, prijkt momenteel in de hoogste regionen van alle hitlijsten. Met dit album is de cirkel rond voor René Froger, terug naar waar het ooit allemaal mee begonnen is.

‘Als kleine jongen zat ik al bij mijn vader op schoot en zong alles wat los en vast zat met hem mee. Het maakte niet uit wat, maar het was hoofdzakelijk Nederlandstalig. Toen ik als jochie door de Jordaan liep klonk er uit elk openstaand raam wel een heerlijke smartlap. Dit is mij altijd bijgebleven en vaak denk ik terug aan die tijd. Later, toen ik bij mijn ouders in Café Bolle Jan ging werken, kwamen die liedjes weer voorbij en zong ik alle teksten uit mijn hoofd mee met mijn vader die ons op zijn accordeon begeleidde. Alhoewel ik jarenlang veel succes heb gehad met Engelstalige liedjes, kreeg ik steeds meer de behoefte om terug te keren naar mijn jeugd toen ik in Bolle Jan stond te zingen’.

Het album ‘Doe Maar Gewoon’ bevat 13 Nederlandstalige liedjes uit het leven gegrepen. Van emotionele ballades tot swingende pop, recht uit het hart. Vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2007 keert René Froger terug in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy’. Met de show ‘René Froger Live in Ahoy’ 2007’ blikt hij terug op 20 jaar René Froger, zijn allergrootste hits van toen en kijkt hij vooruit naar zijn Nederlandstalige avontuur van nu. Een avond lang zingen en swingen.
Categorie:
Tag(s):