donderdag, 19. april 2007 - 9:47

De gemeente Hoorn krijgt Pannavoetbalveld.

Hoorn

Op woensdag 25 april zal wethouder mevrouw c.g. van weel-Niesten het pannavoetbaldveld dat aan de Vijzelmolen In de wijk Grote Waal ligt de officiële eerste aftrap geven waarmee het veld geopend wordt.

De wethouder geeft de aftrap voor een pannavoetbaltoernooi dat daar gehouden wordt. Het toernooi is georganiseerd door Sportopbouwwerk Hoorn.

Na de officiële aftrap voetballen teams van basisscholen uit de Grote Waal tegen elkaar. Dit zijn teams uit de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen Ichthus, de Zonnewijzer en Jules Verne. Uit iedere groep wordt 1 koppel afgevaardigd, wat uiteindelijk resulteert in 18 koppels.

Voor iedereen toegankelijk
Het pannavoetbalveld is een openbaar voetbalveld. Jongeren uit de Grote Waal kunnen hier het hele jaar door met elkaar voetballen. Nog nooit eerder is een dergelijk veld in Hoorn aangelegd. Dit is een primeur in Hoorn. Tegelijk met het pannavoetbalveld zijn ook speelvoorzieningen aangelegd voor de jongere jeugd, zoals een glijbaan, evenwichtsbalk, en dergelijke.


Pannavoetbal
Een panna is een beweging, waarbij een voetballer de bal tussen de benen van de tegenstander door speelt en zelf balbezit houdt. Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje waarbij 1 tegen 1 tot 3 tegen 3, maar bij voorkeur 2 tegen 2 spelers, door middel van behendige voetbaltrucs proberen hun tegenstanders af te troeven.

Een groot verschil met het echte voetbalspel is, dat er geen regels zijn en de bal niet uit kan gaan of achter kan raken. Een veel gebruikte manier van uitspelen of passen is het spelen van de bal via de muur of het hek aan de zijkanten van het veld.
Provincie:
Tag(s):