donderdag, 29. maart 2007 - 21:57

De genomineerden voor de Culturele Prijs van Drenthe 20007 zijn ........

Assen

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin (VVD) heeft de vijf genomineerden voor de Culturele Prijs van Drenthe 2007 bekendgemaakt. Zij zijn vooral geselecteerd omdat ze bijzondere verdiensten hebben geleverd op cultureel gebied in Drenthe. Zaterdag 23 juni om 19.00 uur zal Commissaris van de Koningin de heer A.L. ter Beek de Culturele Prijs uitreiken tijdens het Literair Festival Zomerzinnen in Wezup.

De genomineerden zijn:

Peter Dijkstra: artistiek leider/dirigent, een bijzonder en veelzijdig muzikaal talent; Daniël Lohues: componist, schrijver en zanger van veelal Drentse muziek; Albert Haar: maker van radio- en tv-programma’s en publicaties; Ab Sligter, eigenaar café De Amer / organisator van muzikale en literaire evenementen; Sjoerd Wagenaar: artistiek leider PeerGrouP, theater op bijzondere locaties

Het college van GS liet zich bij zijn keuze adviseren door een onafhankelijke adviescommissie. Voorzitter Bert Naarding: ‘Uit de 26 kwalitatief hoogwaardige aanmeldingen die we hebben ontvangen was het moeilijk een keuze te maken. Inwoners van de provincie Drenthe konden in de afgelopen periode personen of initiatieven aanmelden. We hebben bij het selecteren vooral gekeken naar de kwaliteit van het werk, hoe inspirerend dit werk is en wat de culturele en sociale betekenis ervan is voor de provincie Drenthe.

De prijs bestaat naast waardering, uit een geldbedrag van € 10.000 en een bronzen legpenning. De provincie Drenthe reikt deze prijs één keer in de drie jaar uit.’

Op zaterdag 23 juni van 16.00 – 23.00 uur vindt in het authentieke Drentse dorp Wezup voor het eerst het literaire festival Zomerzinnen plaats. Het festival speelt zich af in het hele dorp, zowel op straat als op de deel van boerderijen en is gratis toegankelijk voor het publiek.
Provincie:
Tag(s):